Guide till er plastmatta

Guide plastmatta

Plastmattor

Plastmattor: Snygga och praktiska köksmattor som även fungerar att ligga utomhus. Köket är det mest uppskattade användningsområdet för plastmattan. Det faller sig naturligt på grund av att det hållbara materialet i vävd återvunnen plast är så oerhört lätt att sköta.

Plastmattor


Plastmattor är en svensk hantverkstradition som alltid är aktuell. Plastmattor från Horredsmattan är vävd i lokalt väveri av svensk plast utan ftalater, från Gislaveds Folie. Mattorna uppfattas som moderna mycket på tack vare sin goda hållbarhet.

Mycket matta för pengarna
En annan fördel med plastmattor är att de med fördel kan användas med valfri sida upp. Detta tack vare mattornas inverterade mönster av färger som syns på både framsida och baksida. Flexibiliteten i detta förlänger livslängden länge, eftersom slitage lätt går att undvika genom att växla vilken sida som ligger vänd upp. Man kan säga att man får två mattor i en!

Snygga i slittåligt material
Förutom att plastmattorna i sig är mycket slittåliga och hållbara, är de ofta väldigt snygga. Det går att hitta både traditionellt vävda i dämpade färger för den som föredrar det – men kanske mest kommer de till sin rätt i den uppsjö av mönster och färger som ofta är signifikant för plastmattor.

Tvättråd för plastmattor
Fläckar och matspill torkas enkelt bort med en fuktig trasa. Skulle den ändå behöva rengöras mer så går det även bra att tvätta den i tvättmaskin, på 30 grader.

Storlekar för kök och matbord
Det vanligaste formatet på plastmattor är avlångt, 70 eller 80 centimeter breda upp till 450 centimeter långa. De finns även i större storlekar som passar utmärkt under matbordet. Som avslutning kan mattor av plast ha fransar eller en svetsad kant på kortsidan.

Plastmattor utomhus
Plastmattor fungerar bra att ligga i uterummet men även utomhus på altan. Så passa på att göra din uteplats mysig med en plastmatta.

100% SERVICE

Vi ger er den bästa möjliga servicen. Kontakta oss om ni vill ha personlig hjälp.

BILLIG FRAKT

Idag kostar frakten 49 kr oavsett hur stor matta som ni köper.

FRIA RETURER

Vi bekostar frakten när ni returnerar en matta inom 90 dagar.

GRATIS PROVBITAR

Gratis provbitar på alla mattor som man beställer i egna storlekar.